Kiitos luottamuksesta aluevaaleissa!

Tammikuussa 2022 käytiin aluevaalit. Vantaa-Keravan hyvinvointialueelle valittiin 69 uutta aluevaltuutettua maaliskuussa alkaneelle toimikaudelle. Minä olen yksi heistä. Aluevaltuusto nimesi minut tarkastuslautakunnan jäseneksi.

Ensi vuoden alussa 2023 Vantaa ja Kerava muodostavat yhden sote-hyvinvointialueen. Se alkaa vastata alueen perusterveydenhoidosta ja sosiaalipalveluista.

Kymmenessä kuukaudessa valtuustojen pitää aikaansaada päätökset hyvinvointialueen johdosta, strategiasta ja budjetista, joiden pohjalta sosiaali- ja terveys- ja pelastuspalvelut järjestetään tästä eteenpäin.

Vaikka vaalit ovat takana, laakereille ei ole vara jäädä lepäämään. Sote-menojen on Uudellamaalla ennakoitu kasvavan suhteessa eniten Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Täällä väestön ikääntyminen on vielä edessä ja sen vaikutukset näkyvät tulevina vuosina. Vaikka talouden näkymät ovat nyt kohtuullisen hyvät, jatkossa on opittavat vetämään pussin suu tiukemmalle ennalta ehkäisemällä terveysriskejä. Samalla pitäen huolta siitä, että palvelut paranevat eikä niitä leikata.

Vaalilupauksissa vakuutettiin, että uusilla hyvinvointialueilla palveluja saa tarvittaessa ja että niitä saa läheltä. Sitä me demaritkin lupasimme. Nyt teemme töitä sen eteen, että vaalilupauksista pidetään kiinni ja että hyvät julkiset palvelut säilyvät.

Seuraavat aluevaalit käydään kuntavaalien yhteydessä keväällä 2025. Silloin punnitaan, miten hyvin annetut lupaukset on toteutettu käytännössä.

Yhteystiedot

Ranbir Sodhi
ranbir.sodhi@pp.inet.fi
www.ranbirsodhi.fi
Facebook
Twitter